Vacancy choir conductor WSKOV

~~~~English below~~~~

Wegens vertrek van onze huidige koordirigente, Krista Audere, zoekt de Wageningse Studenten Koor en Orkest Vereniging (WSKOV) naar een nieuwe dirigent vanaf augustus 2022.

Over de WSKOV

De WSKOV bestaat uit een koor en symfonieorkest. Gezamenlijk geven we twee keer per jaar een concert met a capella stukken, orkest stukken en een gezamenlijk stuk.

Het koor van de WSKOV bestaat uit ongeveer 50 leden. We zijn een internationaal georiënteerd studentenkoor, open voor iedereen, maar voornamelijk gericht op studenten en PhD’ers in Wageningen en omgeving. Het koor bestaat uit een mix van beginnende en meer ervaren zangers. Ons repertoire bestaat uit (licht) klassieke muziek. We zingen vier- tot achtstemmige stukken in sopraan, alt, tenor en baspartijen.

Elk half jaar studeren we een nieuw repertoire in voor twee concerten aan het einde van het seizoen. In het kerstseizoen (september-december) zingen we vooral religieuze muziek. In het lenteseizoen (januari-juni) is onze muziek meer seculier en wordt er ook wereldmuziek gezongen. We zingen voornamelijk a capella muziek en een gezamenlijk stuk met het orkest.

Repetities zijn op dit moment iedere donderdag van 19.30-22.00 in het Orion gebouw van de Universiteit Wageningen. De repetitiedag is eventueel bespreekbaar, maar de repetities zullen in elk geval ‘s avonds zijn. Naast de wekelijkse repetities hebben we ook elk seizoen een repetitieweekend, waarin repeteren en gezelligheid hand in hand gaan, en eens in de twee jaar een (internationale) tournee in de zomer. Repetities zijn in het Engels.

Profiel

We zoeken een enthousiaste dirigent die het koor wil begeleiden bij het repeteren en het uitvoeren van het repertoire. We verwachten dat de dirigent met een halfjaarlijks wisselende samenstelling van leden (met een vaste kern) het koor wil leiden en daarnaast de gezamenlijke stukken voor het koor en orkest afwisselend met de orkestdirigent (Frank Adams) wil repeteren en uitvoeren.

Hiervoor zoeken we een koordirigent met de volgende eigenschappen:

 • Heeft affiniteit met de doelgroep van het koor (voornamelijk studenten tussen de 18 en 25).
 • Heeft affiniteit met beginnende zangers en zangeressen. De koorleden bij de WSKOV hebben wisselende zangervaring en soms ook geen andere muzikale achtergrond.
  • Stemvorming en vocaliteit zijn dan ook belangrijke onderdelen van de repetities.
  • Ambitie van de zangers en zangeressen is met name plezier in zingen hebben.
  • Verschillende werkvormen worden toegepast tijdens de repetities om tot een niveau te komen waarop tijdens de concerten het repertoire uitgevoerd kan worden.
 • Is zich bewust van het internationale karakter van het koor. Dit betekent dat de repetities in het Engels zijn, en dat het repertoire divers is.
 • Is in het bezit van vakdiploma’s koordirectie of zal deze binnen korte tijd behalen.
 • Is betrokken bij stemtesten voor nieuwe leden.
 • Kan bij voorkeur piano spelen ter begeleiding bij de repetities. Er is geen vaste pianist beschikbaar.
 • Wil samenwerken met de muziekcommissie in het samenstellen van een repertoire op basis van bovenstaande kenmerken.
 • Is beschikbaar vanaf augustus 2022.

Ons aanbod

 • De kans om met een jong en enthousiast koor te werken.
 • Veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Honoraria worden overeengekomen conform de Adviestarieven Dirigenten van de KCZB.

Meer informatie en solliciteren

Wilt u meer informatie? Bekijk onze website (https://wskov.nl/) voor meer informatie over de vereniging, of bekijk onze social media voor een sfeerimpressie (Instagram: wskov.wageningen, Facebook: @wskov.wageningen). Voor vragen over de vereniging of over de vacature kunt u mailen naar dirigent.wskov@gmail.com.

Heeft u interesse in deze aanstelling? Stuur uw sollicitatie, bestaande uit uw CV, een motivatiebrief en referenties, uiterlijk 24 januari naar dirigent.wskov@gmail.com. Gesprekken vinden plaats in de eerste helft van februari.

Concert WSKOV 11-12 december

Op 11 en 12 december is het zover! De WSKOV en Viva Voce treden samen op voor de kerstconcerten van Wageningen. Gezamenlijk zullen we door middel van een aantal thema’s de kerstgedachte overbrengen in muzikale vorm. Onder leiding van Hidde Kleikamp en Frank Adams worden onder andere stukken van Rutter, Handel, Dvorak, en Tchaikovsky uitgevoerd. Uiteraard worden dit interessante concerten waarbij we ons moeten aanpassen aan de huidige situatie. We gaan er samen in gepaste, veilige vorm een feestje van maken!

1-2 juni Lenteconcerten WSKOV

Op vrijdag 1 juni speelt WSKOV in de Johannes de Doperkerk (Bergstraat 17, Wageningen) en op zaterdag 2 juni in de Grote Kerk op de Markt (Markt 1, Wageningen). Beide concerten beginnen om 20.00 uur. Werken van Schumann, Chilcott en Haydn.

Winterconcerten WSKOV

Op vrijdag 15 december speelt de WSKOV in de Johannes de Doperkerk (Bergstraat 17, Wageningen) en op zaterdag 16 december in de Grote Kerk op de Markt (Markt 1, Wageningen. Beide concerten beginnen om 20.00 uur met een inloop vanaf 19:30. Op het programma staan werken van Andriessen, Diepenbrock en andere Nederlandse componisten.

Lenteconcerten WSKOV

De Lenteconcerten vinden plaats op 2 juni in de Grote Kerk (Markt 1) in Wageningen en 3 juni in de Cunerakerk (Kerkplein 1) in Rhenen. Op het programma staan o.a. Dvorak (Symfonie Uit de Nieuwe Wereld), De Klerk, Andriessen en Brahms.

Kerstconcerten WSKOV

De WSKOV geeft weer haar jaarlijkse kerstconcerten met o.a. Te Deum van Haydn, de eerste symfonie van Bizet en Ouverture Coriolan van Beethoven. De concerten zijn te bezoeken op 16 december om 20.00 uur in de Aula (Generaal Foulkesweg 1 te Wageningen) en op 17 december om 20.00 uur in de Grote Kerk (markt 1 te Wageningen).

Lenteconcerten WSKOV

Op 27 en 28 mei zal de WSKOV haar lenteconcerten houden, met o.a. werk van Beethoven, Tsjaikovski, Mozart, Brahms en Runestadt

Locatie: Aula, Generaal Foulkesweg 1 te Wageningen

Aanvang: 20.00 uur