Bibliotheek

De muziekcollectie van prof. Johan van Uven

Prof. Johan van Uven heeft een grote muziekcollectie nagelaten. In deze collectie bevindt zich een groot aantal titels bladmuziek, waaronder de originele bladmuziek van Johan van Uven (deels in bruikleen van de erven), door Van Uven gearrangeerde bladmuziek, directiepartituren, zakpartituren en muziekliteratuur die prof. van Uven destijds heeft verzameld. De Van Uvenstichting heeft als taak deze collectie te beheren en te onderhouden. Ook is de collectie deels opengesteld voor iedereen. Een deel van de stukken is openbaar en kan in overleg worden uitgeleend. Echter i.v.m. leenrechten kan dit niet bij alle stukken.

Bijzondere en niet-alledaagse bezettingen

Bezettingen lopen uiteen van solostukken voor diverse instrumenten en zangers, duo’s, sonates en sonatines tot kwartetmuziek (zowel instrumentaal als zang) en grotere bezettingen. Ook volledige orkestwerken kunnen ingezien en eventueel geleend worden. Verder heeft prof. van Uven voor diverse bekende en onbekende werken arrangementen geschreven of bestaande partijen getransponeerd voor bijzondere en niet gangbare bezettingen.

Lenen van partituren en partijen

Als u wellicht interessante werken heeft gevonden kunt u ze in ieder geval inzien en soms ook lenen. Echter, de Van Uvencollectie is ons dierbaar. Daarom zijn wij extra voorzichtig met het uitlenen. Het zal altijd in overleg gaan en de stukken zullen persoonlijk overgedragen worden. Op verzoek kunt u een afspraak met ons maken. Dan kunt u ter plekke de bladmuziek bekijken, in de collectie zoeken en deze eventueel lenen.

Voor verdere vragen kunt u altijd terecht bij: annelieke.drogendijk@xs4all.nl o.v.v. van naam en telefoonnummer.

Pagina Van Uven

De bladmuziek is in te zien en voor uitleen beschikbaar. Via de zoekfunctie kan gezocht worden in de collectie bladmuziek. Als u muziek wilt lenen, nodigen wij u uit in onze bibliotheek.