Bibliotheek

VUS bibliotheek

In de VUS-bibliotheek bevindt zich een groot aantal titels bladmuziek. Eén van de uitgangspunten van de Van Uven Stichting is het bevorderen van de muziekbeoefening door Wageningse studenten o.a. door het beschikbaar stellen van bladmuziek. De bibliotheek bestaat uit bladmuziek, zakpartituren en muziekliteratuur die prof. van Uven destijds heeft verzameld. Deze bibliotheek wordt nu deels opengesteld voor iedereen. Een deel van de stukken is openbaar en kan in overleg worden uitgeleend. I.v.m. leenrechten kan een aantal stukken niet worden uitgeleend. Neem contact met ons op om te bekijken wat we voor u kunnen doen.

Bijzondere en niet-alledaagse bezettingen

Bezettingen lopen uiteen van solostukken voor diverse instrumenten en zangers, duo’s, sonates en sonatines tot kwartetmuziek (zowel instrumentaal als zang) en grotere bezettingen. Ook volledige orkestwerken kunnen ingezien en eventueel geleend worden. Verder heeft prof. van Uven voor diverse bekende en onbekende werken arrangementen geschreven of bestaande partijen getransponeerd voor bijzondere en niet gangbare bezettingen. Heeft u een ensemble met een niet-alledaagse bezetting, dan is er wellicht binnen onze bibliotheek een werk te vinden.

Lenen van partituren en partijen

Het zoeken en lenen van de muziek kan op de volgende manieren. Via internet of bij de bibliotheek zelf. Op verzoek kunt u een afspraak met ons maken. Dan kunt u ter plekke de bladmuziek bekijken, in de collectie zoeken en deze eventueel lenen.

Voor geïnteresseerden van buiten Wageningen is het ook mogelijk de muziek via internet te lenen. Echter, de Van Uvencollectie is ons dierbaar. Daarom zijn wij extra voorzichtig met het uitlenen via internet. Wilt u toch graag een werk lenen en bent u niet in staat langs te komen, stuurt u dan een mail naar annelieke.drogendijk@xs4all.nl en de bibliothecaris neemt contact met u op. Wij vragen van de internetleners naast een borg van €5,- per partij of partituur, ook € 10,- administratiekosten per bestelling. Hier worden porto e.d. van bekostigd.

Voor verdere vragen kunt u altijd terecht bij: annelieke.drogendijk@xs4all.nl o.v.v. van naam en telefoonnummer.